OBS-terapeutene

Ni OBS-terapeuter er de første til å fullføre sertifiseringskurset og kan snart kalle seg OBS-terapeuter. De er nå i gang med å gi tilbud til langtidssykmeldte som deltar i feasibilitystudien.


Utdanningen er på 20 timer og er delt i to. Først får de en oppsummering av hva kunnskapsbasert praksis for langtidssykmeldte er i henhold til internasjonal forskning. Deretter får de tildelt sykmeldte de skal jobbe med under forskningsbasert veiledning. I NOW WHAT-prosjektet skjer rekrutteringen av sykmeldte som et samarbeid mellom arbeidsgiver og NAV - der tiltaket Ekspertbistand benyttes. 


OBS-sertifiseringen er ledet av professor Randi Wågø Aas, og utviklet og gjennomført i regi av Ergoterapeutakademiet. Nå jobber vi med en fremtidig modell der en kan bli OBS-terapeut ved OsloMet, evt. med studiepoeng. Aktuelle kandidater vil da kunne søke om opptak via universitetet for å ta utdanningen. Vi vil informere mer om dette når neste kull skal rekrutteres. 

De første sertifiserte
OBS-terapeutene

Moona, Solveig, Tonje, Synne, Kathrine, Jeanice , Silje, Birgit og Victoria har snart fullført utdanningen som OBS-terapeuter i feasibilitystudien. Alle har bakgrunn som ergoterapeuter og de har gjennomgått et 20-timers sertifiseringskurs.


Med seg i bagasjen har de variert og relevant erfaring, både fra sykehus, kommunehelsetjenesten, samt privat praksis.


De ni første har vært svært verdifulle for NOW WHAT-prosjektet da de med sin erfaring og gode innspill har bistått i å forbedre både OBS-programmet og protokollen for effektstudien. I feasibilitystudien undersøker vi om protokollen passer i praksis. Dette gjør vi for å kunne vurdere om den egner seg i "det virkelige liv". Dersom det er behov, justeres protokollen i denne fasen. Dette er viktig for at vi, når vi kommer til RCT studien, tester ut noe som er realistisk, gjennomførbart og relevant, både for de som er sykmeldte, for arbeidsgiver og for de som skal følge opp fra NAV og helsetjenesten.


Vi jobber nå med å rekruttere flere med bakgrunn som helse- og sosialfaglig personell til nye kull. Det vil bli en søknads- og intervjuprosess før opptak. Aktuelle profesjoner er ergoterapeuter, sosionomer, fysioterapeuter, psykologer og leger. 

Moona Bahagholi

Tonje Hansen Guldhav

Kathrine Allende Sundsbarm

Silje Eika

Solveig E. Hermann-Bakken

Synne Fosse

Jeanice Bull-Hansen

Birgit Skinnemoen

unsplash